درباره ما
وبلاگ تخصصی سال حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی

سلام دوستان
حالا که بعد از6ماه سپری شده از سال حماس سیاسی وحماس اقتصادی :ملت عزیز وولایتمدار ایران در 24خرداد 92حماسه سیاسی را رقم زدند ود 24مرداد ماه92رییس جمهور منتخب ملت ایران با رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی کابینه وزرای او تکمیل شد وحماسه سیاسی مد نظر حضرت آقا محقق شد .
الان زمان حماسه اقتصادیه ،حالا دیگرنوبت حماسه اقتصادیه :حماسه ای ک دولت تدبیر وامید باید محقق کند .
ملت عزیز ایران منتظر تحقق حماسه اقتصادیه هستند
ان شالله...

آمار وبلاگ
دیگر امکانات

اقتصاد خانواده بايد طوري مديريت شود كه بتواند نيازهاي رو به افزايش افراد خانواده را پاسخ بگويد. قدرت تحليل اقتصادي و سرمايه‌گذاري در خانواده از ضروريات است و ميزان مصرف بر پايه آن تعيين مي‌شود. بنابراين اين فكر كه تمام بودجه يك خانواده فقط به نيازها و ذوق و سليقه يك نفر پاسخ دهد كاري اشتباه است.


اقتصاد خانواده

آقاي الف عادت دارد هر چيزي كه در ويترين مغازه‌ها مي‌بيند و دلش را مي‌برد، بخرد. او در خانه چيزهاي زيادي دارد كه حتي فهرستي از آنها در ذهنش نيست. آنقدر آقاي الف وسيله و خرد و ريز در خانه انبار كرده كه خانه تبديل شده به يك انباري بزرگ و ديگر واقعا نمي‌تواند آنچه را كه به آن نياز دارد پيدا كند و هر وقت به چيزي احتياج دارد در عوض اين‌كه آن را در خانه پيدا كند يكي ديگر مي‌خرد.

او در آمد خوبي دارد اما باورتان نمي‌شود طي ساليان دراز كار سخت هنوز هيچ پشتوانه خوبي در زندگي ندارد. جز يك خانه كوچك. او هنوز صاحب هيچ چيز ديگر نشده است.

رفت و آمدهايش را با آژانس انجام مي‌دهد و مي‌گويد من كلي ماشين خوشگل و نو دارم با راننده، پس چرا خودم ماشين بخرم و نگران مشكلاتش باشم؟ او نه يك قطعه زمين، نه سپرده‌اي در بانك، اوراق بهادار و سهام ندارد.

آقاي «الف» خودش است و وسايلش و كمدهايي كه وقتي بازشان مي‌كند يكهو يك عالمه وسيله خرد و ريز از آن بيرون مي‌ريزد. آيا اين كار او اقتصادي است؟ آقاي الف به اين موضوع توجهي ندارد. او فقط ازخريد كردن لذت مي‌برد.

خانم «ب» يك خانم مبادي آداب و شيك‌پوش است. او دوست دارد همه چيز به هم بيايد و به هماهنگي، اهميت زيادي مي‌دهد. به همين دليل هر وقت چيزي را مي‌پسندد بايد همه چيز‌هاي ديگر را نيز با آن ست كند. مثلا يك پارچه پرده‌اي زيبا را در بازار مي‌بيند و به خاطر آن فرش و مبل و خيلي از تزئينات منزل را عوض مي‌كند تا همه چيز با هم هماهنگ باشد.

اين شيوه او سبب شده هر چند وقت يك بار وسايل نوي خانه را به قيمت اندكي بفروشد يا ببخشد و چيزهاي جديدي بخرد.

او براي اين كار به گرفتن وام و قرض كردن از نزديكان نيز متوسل مي‌شود. شايد تعجب كنيد اگر بگويم خانم «ب» هنوز مستاجر است و يك آپارتمان از خودش ندارد.

او هرگز فكر نمي‌كند آيا كاري كه مي‌كند اقتصادي است يا نه. او فكر مي‌كند آدم در عمر كوتاهي كه دارد بايد مطابق سليقه‌اش عمل كند و زيبا و شيك زندگي كند. خانم «ب» خيلي زود از چيزها دلزده مي‌شود و شخصيت تنوع طلبي دارد، اما آيا تا آخر عمر مي‌تواند با اين شيوه زندگي كند؟

 

بايد‌ها و نبايد‌ها در اقتصاد خانواده

اقتصاد خانواده بايد طوري مديريت شود كه بتواند نيازهاي رو به افزايش افراد خانواده را پاسخ بگويد. قدرت تحليل اقتصادي و سرمايه‌گذاري در خانواده از ضروريات است و ميزان مصرف بر پايه آن تعيين مي‌شود. بنابراين اين فكر كه تمام بودجه يك خانواده فقط به نيازها و ذوق و سليقه يك نفر پاسخ دهد كاري اشتباه است.

براي اين‌كه به اقتصاد خانواده خود سر و سامان دهيد قبل از هر چيز بايد يك برنامه داشته باشيد.

برنامه‌اي كه درآمد و هزينه‌ها را متعادل سازد و درآمد شما را در خانواده به بهره‌وري برساند. براي اين كار بايد بدانيد چه ميزان پول را در چه زماني، چه موردي و چه مكاني هزينه كنيد.

براي اين‌كه بتوانيد حساب و كتاب مشتركي داشته باشيد بايد قبلا برنامه‌ريزي اقتصادي خانواده را تمرين كرده باشيد. اگر در اين امر تجربه‌اي نداريد اول مدتي اين كار را تجربه كنيد تا از دخل و خرج و برنامه‌ريزي براي آينده و هزينه‌هاي خانوار مطلع شويد

اگر در خانواده شيوه درستي از هزينه‌كرد درآمدها صورت بگيرد و براي هر هزينه‌اي پيش‌بيني شده باشد اين شيوه كارآمد الگوي فرزندان نيز قرار مي‌گيرد و يك شيوه درست در جامعه ترويج مي‌شود.

بنابراين اگر شما اقتصاد خانواده خود را درست برنامه ريزي كنيد در واقع اقتصاد زندگي فرزندانتان را براي آينده تضمين كرده‌ايد و به آنان آموخته‌ايد كه چگونه از پس مخارج خود برآيند.

براي اين‌كه بين دخل و خرج خود توازن ايجاد كنيد بايد نيازهاي خود را بشناسيد. نيازهاي واقعي آنها هستند كه براي رشد جسمي، ذهني و روحي به آنها احتياج داريد. تفريح سالم غذا و مسكن نيازهاي واقعي هستند اما چيزي مثل سيگار و مواد مخدر فريبنده‌هايي هستند كه فقط پول شما را هدر مي‌دهند.

حتي چيزهاي كوچك‌تر مثل زيور آلات و مجسمه‌هايي كه خارج از ظرفيت خانه شماست، تنقلاتي كه مضر معرفي مي‌شوند و هر چيزي كه مشابه كارآمد آن را در خانه داريد و فقط با تبليغات فريبنده هوس كرده‌ايد كه آن را عوض كنيد از اين دست نيازها به شمار مي‌روند.

چشم و همچشمي، نداشت برنامه‌ريزي بلندمدت و آينده‌نگري مي‌تواند شما را در معرض ولخرجي قرار دهد.

 

حساب كتاب‌هاي مشترك

وقتي زن شاغل باشد و همسرش در زندگي مشترك رعايت حقوق وي را نكند و براي خرج كردن پولي كه هردو درمي‌آورند با او مشورت نكند يا حساب مشتركي وجود داشته باشد و زن بيش از اندازه از آن برداشت كند حساب و كتاب‌هاي زندگي مشترك به هم مي‌خورد و گاه در اين مورد دعواهاي جدي رخ مي‌دهد. براي اين‌كه جلو اين نوع مسائل گرفته شود راهكارهايي وجود دارد.

حساب مشترك

مريم درباره تجربه خود در اين مورد با ما صحبت كرده است. او خانم 27 ساله و متاهلي است كه در بانك كار مي‌كند و همسر او نيز دبير است. مريم و همسرش دو فرزند دارند. وي معتقد است حساب مشترك مي‌تواند اعتماد و همكاري زوجين را نشان دهد. مريم مي‌گويد: حساب‌كشي در مورد تك‌تك برداشت‌ها و خرج‌ها و خط‌كش گذاشتن در مورد همه مسائل مالي در خانواده ايجاد تفرقه مي‌كند. او مي‌گويد: من و همسرم طي 8 سال زندگي مشترك كاملا همديگر را شناخته‌ايم و اگر هريك خرج بزرگي داشته باشيم به ديگري مي‌گوييم و نظر او را مي‌خواهيم واگر در خانواده پذيرفته شد برداشت از حساب عملي مي‌شود. او مي‌گويد: اين شيوه، ما را به هم نزديك‌تر كرده و هرگز اختلافي در مورد درآمد و هزينه‌كردمان نداريم. اما نرگس تجربه ديگري دارد. او مي‌گويد در ابتداي زندگي مشتركمان درآمد من و همسرم هردو در دسترس بود و معلوم نبود چه كسي پول ديگري را خرج مي‌كند. اين بانوي 30 ساله و كارمند ادامه مي‌دهد: ‌كم‌كم حس كردم همسرم پول‌ها را زياد برداشت مي‌كند و آن را جايي خرج مي‌كند يا سرمايه‌گذاري مي‌كند. وقتي از او مي‌پرسيدم ناراحت مي‌شد و مي‌گفت زن كه نبايد با حساب و كتاب خانه كار داشته باشد. حتي وقتي مي‌خواستم براي خودم چيزي مثل طلا يا اتومبيل بخرم معترض مي‌شد.

اين بود كه بعد از يك دعواي حسابي و كلي قهر حساب‌هايمان را از هم جدا كرديم. مخارج من و خانه به عهده او گذاشته شد و من پولم را براي هرچه بخواهم از جمله مخارج خانه خرج مي‌كنم اما اين يك وظيفه نيست، كمكي است كه هروقت بخواهم انجام مي‌دهم و كسي نيز از من انتظار ندارد. حالا او هم فكر نمي‌كند من دارم سرمايه‌اش را هدر مي‌دهم. حتي چند وقت پيش من با پس‌اندازم يك خانه خريدم و او كاملا شوكه شده بود زيرا فكر مي‌كرد حقوق من كمتر از آن است كه بشود با آن چيزي خريد و من ولخرج‌تر از آن هستم كه چنين برنامه‌ريزي داشته باشم. حالا او نسبت به من اطمينان و احترام بيشتري قائل است و براي سرمايه‌گذاري‌هايش با من مشورت مي‌كند.

 

تمرين كنيد

براي اين‌كه بتوانيد حساب و كتاب مشتركي داشته باشيد بايد قبلا برنامه‌ريزي اقتصادي خانواده را تمرين كرده باشيد. اگر در اين امر تجربه‌اي نداريد اول مدتي اين كار را تجربه كنيد تا از دخل و خرج و برنامه‌ريزي براي آينده و هزينه‌هاي خانوار مطلع شويد.

براي داشتن حساب مشترك و ضرر نكردن طرفين بايد زن و شوهر رويه مالي يكساني داشته باشند. مثلا نمي‌شود يكي صرفه‌جو و ديگري ولخرج باشد.دارندگان حساب مشترك هردو بايد در مورد مخارجشان به ديگري توضيح دهند نه فقط يكي به ديگري جواب پس دهد

حساب را دست حسابدان بسپاريد

اگر تجربه حساب مشترك و اين كارها براي شما و خانواده‌تان ضرر داشته بهتر است در خانواده يك مدير مالي تعيين كنيد و ديگران تابع او باشند. اين مدير مالي الزاما مرد خانواده نيست بلكه كسي است كه بهتر مي‌تواند اقتصاد خانواده را از فراز و نشيب بگذراند و سرمايه‌گذاري‌هاي مطمئني انجام ‌دهد و اهل صرفه‌جويي و برنامه‌ريزي صحيح است.اگر مي‌خواهيد همه چيز با اطمينان بيشتر پيش برود مي‌توانيد حساب مشتركي با دو امضا باز كنيد كه براي برداشت از حساب، حضور هر دو نفر الزامي باشد.

 

بخش خانواده ايراني تبيان


منبع : چهارديواري

 



مربوط به موضوع : اقتصادوخانواده
دسته ها : اقتصادوخانواده | ارسال شده در | (0) نظر

 

خبرگزاري آريا-سال 92 با نگاه داهيانه مقام معظم رهبري سال  حماسه سياسي و حماسه اقتصادي  نام گرفته است به همين خاطر توجه به بخش هاي اقتصادي بايد در اولويت كار مسئولين كشور قرار گيرد.
 با راهبردهاي تعيين شده از سوي مقام معظم رهبري بايد به سمت استقلال اقتصادي حركت كنيم تا آسيب‌پذيري ما درمقابل تشديد تحريم  كاهش يابد چرا كه فشارهاي تحريم اقتصادي در سال گذشته نشان داد، دشمن از ضربه زدن به ايران اسلامي در هر عرصه‌اي كه بتواند دريغ نخواهد كرد.بدون ترديد در اين ميان بخش كشاورزي در خلق حماسه اقتصادي جايگاه مهم و نقش بي بديلي دارد.
با توجه به سهم 13درصدي بخش كشاورزي در توليد ارزش افزوده و 23 درصدي در اشتغال ،بخش كشاورزي مي تواند كشور را در زمينه تحقق حماسه اقتصادي ياري نمايد.

نقش صنايع تبديلي در توسعه روستايي

بر اساس اطلاعات بدست آمده، بيشتر از يك پنجم فرآورده هاي غذايي در كشورهاي در حال توسعه به صورت ضايعات بر اثر فساد ناشي از عوامل گوناگون فيزيكي، شيميايي و بيولوژي در مراحل كاشت، داشت و برداشت و پس از برداشت تا زمان توزيع و مصرف از بين مي رود. اين در حالي است كه شمار قابل توجهي از مردم اين كشورها براي تأمين مواد غذايي مورد نياز خود در تنگنا مي باشند.
به عقيده كارشناسان وصاحبنظران ، كشاورزي بعنوان محورتوسعه اقتصادي ايران  كه معادل يك چهارم توليد ناخالص ملي ، يك سوم نيروي اشتغال وهمچنين تامين چهارپنجم نياز غذائي كشوررا به عهده دارد به علت شيوه كاشت سنتي و عدم بكارگيري مكانيزاسيون كشاورزي كه منجربه افزايش هزينه هاي توليد ونيزقيمت تمام شده محصولات توليدي است .لذا ادامه فعاليت كشاورزي را ازنظراقتصادي غيرقابل توجيه نموده به همين خاطر زمينه مهاجرت روستائيان را به حاشيه شهرها فراهم مي كند.
بدون ترديد ايجاد صنايع تبديلي در روستاها يكي از سودمند ترين ارتباطات بين دو بخش صنعت و كشاورزي است. اين صنايع از ميزان بيكاري هاي دائمي و فصلي در مناطق روستايي مي كاهد و به افزايش توليدات روستايي، بهره وري، ايجاد فرصت هاي شغلي، تأمين نيازهاي اساسي ، پيوند با ديگر بخش هاي اقتصادي و كاهش نابرابري هاي منطقه اي منجر خواهد شد. لذا اينگونه صنايع مي تواند پيش نياز استراتژي صنعتي شدن و تأمين كننده امنيت غذايي در كشور باشد.
در اقتصاد كشاورزي معاصر صنايع تبديلي عامل مهمي در فرآوري محصولات كشاورزي مي باشد. از يك سو ارزش افزوده محصولات اوليه بخش را ارتقا مي دهد و از سوي ديگر محصولاتي به بازار ارايه مي كند كه با استفاده از تكنولوژي مدرن به دست آمده اند . بنابراين از نظر استمرار توليد و مولد بودن داراي ويژگي هاي مناسبي هستند. علاوه بر اين از منابع موجود به نحو مطلوبي استفاده و كارايي و راندمان منابع در مقايسه با حالت قبل به نحو قابل توجهي افزايش مي يابد . اشتغال ايجاد شده در صنايع تبديلي از نظر مولد بودن و بهره وري قابل توجه است . با تبديل و فرآوري محصولات كشاورزي ضمن توليد مواد غذايي و ساير فراورده‌هاي با ارزش افزوده بالا، امكان نگهداري و حمل و نقل آسان آنها را فراهم مي‌نمايد.
 بيش از 85 درصد صنايع تبديلي و تكميلي مربوط به بخش كشاورزي را صنايع غذايي تشكيل مي دهد . با توجه به آثار مستقيم و غير مستقيم اين صنايع از نظر توليد و اشتغال كه در بخش كشاورزي برجاي مي‌گذارد موجب رشد و شكوفايي درسطح كلان اقتصاد مي‌گردد.
كشورهاي توسعه يافته همواره سياست اقتصادي خود را بر مبناي تلفيق كشاورزي و صنعت استوار كرده اند. ميزان تحقق پذيري پيوند زراعي - صنعتي درسطح ملي در حد قابل توجهي به رشد متوازن كشاورزي و صنعت، همبستگي متقابل آنها و همچنين ارضاي كامل و متقابل نيازهاي يكي به توسط ديگري مربوط مي شود.
ضرورت توسعه صنايع تبديلي بخش كشاورزي بعنوان بخش اصلي صنايع روستائي مي تواند درساماندهي وضعيت اقتصادي روستاها ، نقش سازنده ومهمي را ايفا نموده ودرعين حال ، وظيفه تبديل وفرآوري محصولات كشاورزي را نيز برعهده گيرد. گسترش اين صنايع دردرجه اول ، موجب كاهش ضايعات شده ودرمرحله بعد به افزايش وبهبود توليد تمامي فرآورده هاي كشاورزي كمك مي كند وقادر است كالا را با بسته بندي مناسب و كاملا بهداشتي دراختيار مصرف كننده قرار دهد.
نزديكي صنايع تبديلي به محل توليد ،ازميزان ضايعات مي كاهد ، ضمن اينكه موجب حذف هزينه حمل ونقل ودرنتيجه كاهش قيمت تمام شده فراورده هاي توليدي نيز مي گردد. تغيير ساختار كشاورزي وصادرات را بايد تاثيرانكارناپذير صنايع تبديلي دانست . اين خصيصه به دليل ويژگي صنايع يادشده درايجاد ارزش افزوده است . زيرا با حفظ خواص محصولات ، موجب بالارفتن كيفيت وارزش افزوده مي شوند. اما ازسوي ديگر گسترش كشاورزي موجب رونق وتوسعه صنايع تبديلي رافراهم مي آورد. همچنين ازآنجا كه كشاورزان پس ازبرداشت محصول تا زمان آماده سازي زمين براي فصل بعدي كاشت ، بطورمعمول بيكارند، ازآن طرف هم صنايع تبديلي با انباركردن مواد اوليه قادرند درزمان دلخواه ، فعاليت خودرا پي بگيرند ازمهاجرت بي رويه روستانشينان با ايجاد اشتغال جلوگيري مي كند كه يكي ازنتايج صنايع تبديلي به ويژه درروستاها خواهد بود.
در پايان مي توان گفت: با توجه به ميزان بالاي ضايعات محصولات كشاورزي و همچنين ناكافي بودن توسعه صنايع پس از برداشت محصول در سال هاي گذشته، پتانسيل رشد و توسعه اين صنعت بسيار بالاست.، علاوه بر اين به منظور ايجاد افزايش ارزش افزوده در بخش كشاورزي خصوصاً براي جلب سرمايه گذاران در اين بخش لازم است صنعت مذكور در كشور توسعه جدي پيدا نمايد.


تهيه و تنظيم :دكتر منوچهر فاضل



مربوط به موضوع : اقتصادوكشاورزي
دسته ها : اقتصادوكشاورزي | ارسال شده در | (0) نظر

تمامی حقوق مادی ومعنوی این وبلاگ برای حالا نوبت حماسه اقتصادیه محفوظ است

طراحی شده توسط مای تم

ویرایش شده توسط :حسین رضایی-تبلاگ حالا نوبت حماسه اقتصادیه

صفحه بعدي صفحه قبلي

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
X